vineri, 21 iulie 2017

Rozehnal preferuje Francúzsku. Futbalové Košiciach sa zatiaľ posilniť nedarí

Odmietnutie skúseného stopéra zapadá do zatiaľ márnej snahy Sigmy posilniť tím po postupe do prvej ligy. Doteraz sa to nedarí vôbec, času do štartu sezóny je však ešte dostatok. "Snažíme sa, ale nie je to jednoduché," uviedol na klubovom webe športový manažér Hanák Ladislav Minář. "S Davidom Rozehnalom sme komunikovali, ale uprednostňuje byť ešte rok v zahraničí, má o neho záujem nový klub."

Podobné odmietnutie počul tiež v prípade Jiřího Kladrubského z Českých Budějovíc. "Myslím si, že by sa na Olomouc tváril pozitívne, ale má ponuky z cudziny.Uvidíme, ako to dopadne, či sa k tomu ešte vrátime, alebo nie, "podotkol Minář.

Do Sigmy tak zatiaľ prichádza len navrátilci z hosťovania, a vzhľadom na to, že stopér Škerle aj útočník Varadi boli tiež u minuloročného zostupu "modrých" do druhej ligy, nemôže byť o posilnení súpisky ani zmienka. Rovnako ako v prípade mladíkov Hýbl, Habusty a Svozila. Hosťovanie v Znojme skončilo aj Pavlovi Dreksovi a Radimovi Nepožitkovi, s oboma v Košiciach nepočítajú.

"V prvom tímov máme stopérov dosť, v béčku chceme mať mladých hráčov a hlavne pre Pavla už je toto málo.Takže v spolupráci s ním mu budeme hľadať angažmán, "poznamenal Minář s tým, že Nepožitkovi s Janotka klub neponúkol novej zmluvy.

A koľko investuje do potrebného posilnenia? "Chceme získať hráča, ktorí by boli skutočne posilou. Na druhú stranu jedna vec je otázka ekonomiky, čo sa týka transferu, druhá otázka vytvorenie podmienok pre hráčov. Ak niekto príde, mal by byť do základnej zostavy. Ale nie je to jednoduché, Sigma sa netočí okolo drahých hráčov, musí to byť v našich možnostiach, "tvrdí Minář. < /p>

"Je to zložité. A ako to teďka vidím, asi si budeme musieť vystačiť s tímom, čo máme.Možno niekto príde, ale je to všetko v rokovaní, "počíta tréner Leoš Kalvoda radšej s horšie variantom.

A Minář pokračuje: "Okrem Plzne, Sparty či Jablonca si málokto dovolí kupovať hráčov od päť miliónov nahor. Takže musíme stále hľadať, vieme, čo si môžeme dovoliť. "

Teda skôr hráčov voľné alebo u fanúšikov nepopulárne a nepríliš koncepčné hosťovaní. "Sigma potrebuje posilniť do každej rady a je dobre, že si to sama uvedomuje. Ale posilnením nemyslím návraty z hosťovania, "povedala sigmácká legenda Oldřich Machala. "Olomouc by sa teraz mohla merať s tímami zo spodku tabuľky, ale to by pre ňu malo byť málo.Cesta k návratu na skôr vybudované pozície tímu pravidelne hrajúceho o poháre však bude poriadne dlhá, "prorokuje.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu