joi, 20 iulie 2017

Radosť vo vyhni: Fejfar domáce divákov v Pace nesklamal, finále vyhral

Domáce autokrosař Václav Fejfar dokázal ovládnuť aj tretí diel majstrovstvá Európy v kategórii Touring Autocross. Po minulých dvoch jasných víťazstvách, bet365 mobil pri ktorých nestratil ani bod, sa od Fejfara čakalo niečo podobné aj na domácej trati. Pretekár však už pred preteky avizoval, že pred domácimi fanúšikmi budú pre neho preteky najťažšie, a táto predpoveď sa potvrdila.

V sobotňajších tréningoch aj v prvej rozjazde išlo všetko podľa plánu, avšak v druhej rozjazde Fejfar dostal desaťsekundový penalizáciu za súboj s Pavlom Svobodu. To znamenalo, že v tretej štartoval až z druhej rady. Po dobrom štarte sa dostal hneď na tretie miesto a znovu útočil na Pavla Svobodu.Ten sa po kontakte pretočil a Fejfar bol po rozjazde diskvalifikovaný.

To pre neho znamenalo druhý rad aj v semifinále, v ňom Fejfar zabojoval a došiel druhý za bet365 Otakarom Výborným. Do finále tak išiel z tretej pozície. Hneď po štarte dokázal využiť súboja Vyborneho s Litovčania Pleskovasem a po vonkajšku dokázal obaja predbehnúť a potom dôjsť pre tretie víťazstvo.

"Sobota bola z môjho pohľadu skvelá, ale prišla nedeľné druhá jazda, kde som dostal desaťsekundový penalizáciu. Kontakt tam bol, ale bolo to sporné. Skôr ma však mrzí jazda tretie, v ktorej som bol diskvalifikovaný.To beriem ako veľké sklamanie, "povedal víťaz Václav Fejfar.

Za Fejfar došiel druhý Otakar Výborný a tretí skončil Litovčan Paulius Pleskovas. "Finále som išiel pre bet 365 divákov, pretože som ich počas dňa sklamal, určite to pre mňa bol najťažší preteky z celej sezóny a som rád, ako to dopadlo," dodal Fejfar. V celkovom poradí seriálu majstrovstiev Európy má náskok deviatich bodov na Otakara Vyborneho, tretí je Paulius Pleskovas.

Kategóriu Super Buggy ovládol Nemec Bernd Stubbe pred Francúzom Davidom Anacletomem a tretím Johanom de Jong. Najlepší z domácich jazdcov bol šiesty Petr Turek. bet365 bonus Najväčšie nádeje Jakub Kubiček havaroval hneď po štarte a preteky nedokončil.Poradie naďalej vedie Stubbe pred de Jong.

V kategórii Buggy 1600 sa z našich jazdcov najviac darilo Markovi Sekaniny, ktorý hoci vo finále štartoval z tretej rady, sa dokázal prepracovať až na stupne víťazov, keď skončil na treťom mieste . Závod ovládli francúzski jazdci, prvý skončil Johnny Feuillade a hneď za ním došiel Florent Tafani. Ten vedie aj priebežné por adie pred Feuillade, tretí je náš jazdec Sekanina. Kategória Junior Buggy bola nakoniec vedľa Fejfarová jediná, kde sa českí jazdci presadili, najlepšie pozície im patrí aj v priebežnom poradí šampionátu.

Do Štikovské rokliny si za víkend našlo cestu cez desať tisíc fanúšikov. "Preteky boli pri veľkej účasti jazdcov po oba dni ohromne napínavé.Extrémne teplé počasie malo veľký vplyv na jednotlivé súboje, ktorých bolo veľa a boli často riešené komisiou. Po športovej stránke mali preteky vysokú úroveň a všetci máme radosť, že vyhral Václav Fejfar, "vyhlásil bezprostredne po pretekoch tlačový hovorca závodu Pavel Vydra.

Ďalší diel majstrovstiev Európy je na programe o dva týždne vo Francúzsku, po ktorom bude tohtoročný šampionát presne v polovici.


bet365 stavky

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu